BİLGİÇ'TEN EĞİRDİR'E 200 MİLYONLUK BARAJ PROJESİ 00
Haber
08 Şubat 2022 - Salı 21:38
 
BİLGİÇ'TEN EĞİRDİR'E 200 MİLYONLUK BARAJ PROJESİ
EĞİRDİR BOĞAZOVA PROJESİ ÇAYKÖY BARAJI' İLE 31.040 DEKAR ALAN CAZİBELİ OLARAK SULANACAK.
EĞİRDİR Haberi
BİLGİÇ'TEN EĞİRDİR'E 200 MİLYONLUK BARAJ PROJESİ

*BAKAN ZİYARETİ SIRASINDA TBMM BAŞKANVEKİLİ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ'TEN EĞİRDİR'E 200 MİLYONLUK BARAJ PROJESİ GÖRÜŞMESİ. 

*'EĞİRDİR BOĞAZOVA PROJESİ ÇAYKÖY BARAJI' İLE 31.040 DEKAR ALAN CAZİBELİ OLARAK SULANACAK.

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- Isparta'nın Eğirdir İlçesini ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Çay Köyü ziyaretinde Eğirdir Gölü ve bölge tarımcılığını yakından ilgilendiren proje gündeme geldi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Isparta Eğirdir İlçesi Çayköy'ü ziyaretinde TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in gündeminde Eğirdir Boğazova Projesi Çayköy Barajı vardı. 

 

Elektrik kesintisi yaşayan Eğirdir'e bağlı Çay Köyünü ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanında bulunan TBMM Başkanvekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz'ünde olduğu sırada  köy  kahvesinde vatandaşların soruları üzerine bilgi almak için yetkilileri arayan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç 'Eğirdir Boğazova Projesi Çayköy Barajı' yapım işinin 2022 yılı yatırım programına alınacağı müjdesini verdi. Yapılan telefon görüşmesini Bakan Fatih Dönmez ve orada bulunan vatandaşların gözleri önünde gerçekleştiren Bilgiç DSİ yetkililerinden sürece ilişkin bilgiler aldı. Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in bu müjdeli telefonu alkışlarla karşılık buldu.
Isparta Eğirdir Çayköy Barajı Projesinin TBMM Başkanvekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in gündemine girmesi Eğirdir'de büyük heyecan uyandırdı.
İlk defa 2014 yılında onaylanan 'Eğirdir Boğazova Projesi Çayköy Barajı ve Sulama Planlama raporu kapsamında, Eğirdir Gölünden Kovada kanalına bırakılan sularla pompajlı olarak sulanan sahalarla birlikte toplamda 3104 alanın, yukarı kotlarda yapılacak olan Çayköy Barajı ile cazibeli olarak damlama ve yağmurlama (borulu basınçlı sistem) olarak sulanması amaçlanıyor.
2019 yılında onaylanan 'Eğirdir Boğazova Projesi Çayköy Barajı Proje Yapımı' işi kapsamında, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde ve temelden 54 m yüksekliğe haiz Çayköy Barajının projeleri şu anda hazır.
Projenin 200 Milyon  keşfi ile yatırım ve uygulama programına alınması halinde inşaat ihalesi yapılacak.
Eğirdir  ve Eğirdir Gölü için hayati bir proje olan bu yatırım tamamlandığında 31.040 dekar alan cazibeli olarak sulanacak ve ciddi anlamda enerji tasarrufu sağlanacak. Meyvecilik ve daha çok elmacılıkla uğraşan bölge çiftçisi artık bu projenin ihalesinin yapılarak programa alınmasını bekliyor. 


(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı