Kosova Tarım Bakanlığı Heyeti İlimizi Ziyaret Etti
Haber
17 Mart 2022 - Perşembe 22:20
 
Kosova Tarım Bakanlığı Heyeti İlimizi Ziyaret Etti
Kosova Tarım Bakanlığı Heyeti İlimizi Ziyaret Etti
ISPARTA Haberi
Kosova Tarım Bakanlığı Heyeti İlimizi Ziyaret Etti

Kosova Tarım Bakanlığı Heyeti İlimizi Ziyaret Etti

 

Kosova  Yönetim  Otoritesi  Başkanı  ve  Kırsal  Kalkınma  Politikası  Müdürü  Shqipe  Dema başkanlığındaki 10 kişilik  heyet  İlimizi  ziyaret  ederek  2018  yılında  ilimizde  uygulanan  GÜLANTA Projesi ve İlimizin Tıbbi Aromatik Bitkiler konusundaki çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

     Ziyaretin ilk gününde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda GÜLANTA Proje paydaşları heyete proje ve ilimiz hakkında sunumlarını yaptılar.
     
     İkinci gününde ise saha ziyaretleri yapıldı. Heyet öncelikle İl Müdürlüğümüz Koordinasyonunda Eğirdir  Meyvecilik  Araştırma  Enstitüsü  Müdürlüğünü  ziyaret  ederek  Enstitünün  çalışmaları  hakkında bilgi  aldı  ve  uygulama  alanlarını  gezdi.  Akabinde  Süleyman  Demirel  Üniversitesi  Doğal  Ürünler Araştırma  ve  Uygulama Merkezi Laboratuvarı  ile  Tarım  ve  Kırsal  Kalkınmayı  Destekleme  Kurumu tarafından desteklenen Ana Fruit firması alanları ve Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İksir Kozmetik tesisini ziyaret etti.

      Daha sonra Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi alanında Gülanta Projesi kapsamında hibe edilen distilasyon tesisi gezildi ve buradan misafirler uğurlandı.

      Heyet  Başkanı  Shqipe  Dema  ziyaretten  çok  memnun  kaldıklarını  Isparta  ilinin  Tarımda  olan liderlik  vasfından  çok  etkilendiklerini  ve  Kosova'ya  döndüklerinde  de  Isparta  ile  irtibatlı  bir  şekilde tarıma şekil vermek istediklerini belirttiler.

     Henüz 14 yıllık bir ülke olmaları dolayısıyla tarımda gelişmeye çok ihtiyaçları olduğunu ve bu gelişmeye Isparta ziyaretinden elde ettikleri bilgiler ile daha iyi yön vereceklerini ifade etti

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Etiketler: Kosova, Tarım, Bakanlığı, Heyeti, İlimizi, Ziyaret, Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı