Yusuf Bilge BÜYÜKBOYACI, Ölüm Yıl Dönümünde Yad Edildi. 00
Haber
25 Kasım 2022 - Cuma 20:02
 
Yusuf Bilge BÜYÜKBOYACI, Ölüm Yıl Dönümünde Yad Edildi.
TÜRK ŞİİRİNİN ULU ÇINARI Yusuf Bilge BÜYÜKBOYACI VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE Türk Edebiyatı Vakfında yapılan anma toplantısıyla yâd edildi.
YALVAÇ Haberi
Yusuf Bilge BÜYÜKBOYACI, Ölüm Yıl Dönümünde Yad Edildi.

       Yusuf Bilge BÜYÜKBOYACI, Ölüm Yıl Dönümünde Yad Edildi.

 

       TÜRK ŞİİRİNİN ULU ÇINARI Yusuf Bilge BÜYÜKBOYACI  VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE Türk Edebiyatı Vakfında yapılan anma toplantısıyla yâd edildi.

 


      TÜRK ŞİİRİNİN ULU ÇINARI Yusuf Bilge BÜYÜKBOYACI  VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE Türk Edebiyatı Vakfında yapılan anma toplantısıyla yâd edildi. Anma Programı ESKADER (Edebiyat Sanat Kültür Araştırmaları Derneği) tarafından düzenlendi. 
      Program ESKADER Başkanı Fatma Ersem Yargıcı'nın açış konuşmasıyla başladı. Araştırmacı yazar Mehmet Cemal Çiftçigüzeli Yusuf Bilge'nin şiir coğrafyası/Turan Ülküsü çerçevesinde derin analizlerle muhteşem bir konuşma yaptı. Yusuf Bilge'nin şiir dünyası, kelimeler, kavramlar, imgeler ve özlü sözler üzerinde konuşan Şair ve yazar Yusuf Dursun dinleyenleri mest etti. Yusuf Bilge'nin evlatları Elif, Mustafa, Hatice ve Malhun Hande de bir evlat olarak evdeki Yusuf Bilge'yi anlattılar. Edebiyatçı yazar Mehmet Nuri Yardım da slayt eşliğinde Edebiyatımızda Yusuf Bilge'nin yeri konuşmasıyla Yusuf Bilge'nin kucaklayıcı, birleştirici, derviş mizaçlı yönüne dikkat çekti. Yalvaçlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Mahir Kadayıfçı söz alarak Yalvaçlı Yusuf Bilge'yi resmetti. Okunan şiirlerin ardından dua ve Fatihalarla program sonlandı. Programı yöneten şair ve yazar Mahmut Topbaşlı da gösterdiği yönetimle ve aktardığı bilgilerle gönüllere bir Bilge nakışı nakşetti.    
     Kalabalık bir dinleyici kitlesinin katıldığı programa Yusuf Bilge'nin yakınları, dostları, Edebiyat çevrelerinin tanınmış simaları ile Ümraniye Türk Ocağı yöneticisi Harun Güvendi, Gazeteci Şamil Kucur, Radyo Programcısı Yakup Tutum, Televizyoncu Mustafa Nadir Önay, Eskader Başkanlarından Şerif Aydemir teşrif ettiler.     
     Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ulu Çınarımız Yusuf Bilge'ye rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.
DEMİŞTİ Kİ ;
Çok gün görmüştü; 
Yaşayan ölüleri, 
Ekmeğe uzanmış nasırlı elleri,
Savaşları, barışları,
Düğün, dernek, yarışları,
Kahramanları,
Efsane geceleri,
Büyük yangınların dumanında
Alev kusan sıcakları, 
Kor kesilen gönülleri
Ve nice sönen ocakları...
Görmüştü,
Çok gün görmüştü.     
Yusuf BİLGE  / (ULU ÇINARIN TÜRKÜSÜ'NDEN)

sssssss

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı