Reklamı Geç
HABER DETAY
Yalvaç'da 19 Mayıs Kutlandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümü, Korona virüs salgını gölgesinde tüm yurtta olduğu gibi Yalvaç’da da kutlandı.
19 Mayıs 2021 - Çarşamba 14:24
YALVAÇ


      Yalvaç'da 19 Mayıs Kutlandı.

 

     Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümü, Korona virüs salgını gölgesinde tüm yurtta olduğu gibi Yalvaç’da da kutlandı.

 

     19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kapsamlı bir kutlama programı hazırlandı.Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu yıl yeni tip kononavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamda kutlanılacağının açıklamasıyla.  Kapsamlı hazırlanan proğram iptal edilerek sadece çelenk sunma töreni ile  gerçekleştirildi.

 

     Yalvaç Anlatan Meydanında gerçekleştirilen tören, saat 10.00'da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Törene Yalvaç Kaymakam Vekili, Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, İlçe Emniyet Müdür vekili D.Ali Sarıbaş, Belediye Başkanı H.Hilmi Tütüncü, Ak Parti, CHP, MHP ve SP ilçe başkanları, Ak Parti ve MHP’li il genel meclisi üyeleri, daire amirleri ile Gençlik merkezi öğrencileri katılımıyla gerçekleşti. Yalvaç İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin Müdür Bülent Okumuş tarafından Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okunmasından sonra 19 Mayıs törenlerinin Gençlik ve Spor Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

 


19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA,GENÇLİK  VE SPOR BAYRAMI ÇELENK SUNMA TÖRENİ KONUŞMA METNİ 


  19 mAYIS 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderlik ettiği ve bütün milletimizin canı pahasına destek verdiği İstiklal Mücadelemizin  başlangıç noktası  Samsun'da ilk adımın atıldığı gündür.

 Sayın İlçe Gençlik ve Spor Müdürüm.
  Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Samsun'a çıkışının 102. yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı  münasebetiyle  hazırlamış olduğumuz  çelenk sunma Törenine Hoş geldiniz. 


Proğram akışını arz ediyorum.


1. Çelengin sunulması
2. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması
3. Törenin sona ermesi. 

Çelengin sunulması

1. İlçe  Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelengini sunmak üzere Yalvaç İlçe Gençlik ve Spor Müdürü sayın Dr.Bülent Okumuş'u Davet ediyorum. Arz ederim. 


 Şimdi sizleri, tören komutanımız Şehit Latif Keçeci Anadolu Lisesi  Beden Eğitimi Öğretmeni Duygu Ebru Ayaz'ın komutuyla ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına 1 dakikalık  saygı duruşuna ve akabinde Fen Lisesi müzik öğretmeni Pelin Koz yönetiminde İstiklal Marşı'nın okunmasına davet ediyorum. 

 

Bir gemi yanaştı Samsun’a sabaha karşı
Selâm durdu kayığı, çaparı, takası,
Selâm durdu tayfası.
Samsun limanına bu gemiden atılan demir değil!
Sarılan anayurda
Mustafa Kemal Paşa'nın kollarıydı.

Ne güzel bayram bu, ne güzel seyran
O güzel rengine hayranım hayran
Uğruna bir değil, bin canım kurban
Sevgimi, aşkımı anla bayrağım
Dalgalan şerefle, şanla bayrağım!                        


Kutlama proğramı  Gençlik Merkezi  sosyal hesaplarında sunulacaktır. 
Sagıdeğer katılımcılar  çelenk sunma Proğramımız  burada sona ermiştir.


Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.