Reklamı Geç
HABER DETAY
YALVAÇ BELEDİYESİ SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN KAPSAMLI ÇALIŞMA BAŞLATTI
YALVAÇ BELEDİYESİ SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN KAPSAMLI ÇALIŞMA BAŞLATTI
10 Haziran 2021 - Perşembe 18:12
SAĞLIK

      YALVAÇ BELEDİYESİ SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN KAPSAMLI ÇALIŞMA BAŞLATTI

      Yalvaç Belediyesi sokak köpekleri için kısırlaştırma ve küpeleme işlemlerine devam ediyor.

      Son zamanlarda sayıları bir hayli fazla artan sokak köpeklerinin sayılarını kontrol altına almak amacıyla Yalvaç Belediyesi sokak köpeklerini kısırlaştırıyor.

      Yalvaç Belediyesi kademesinde kısırlaştırma işlemleri için oluşturulan uygun bir ortamda uzman veteriner hekimler tarafından yapılan kısırlaştırma ve küpeleme işlemlerinin yapılmasının ardından köpekler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ait oldukları yerlere bırakılıyor. Yalvaç Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada

“İlçemizde sayılarının giderek artmaya başlamasıyla kalabalık gruplar oluşturarak özellikle çocuklar için bir tehlike haline gelmeye başlayan sokak köpeklerini kısırlaştırma ve küpeleme işlemine tabi tuttuktan sonra ait oldukları yerlere bırakıyoruz. Burada amaç sokak köpeklerinin sayısını kontrol altında tutmak. Her yıl bu işlemleri düzenli olarak yapıyor olsak da sayıları zaman zaman maalesef kontrol edilemeyecek düzeylere ulaşabiliyor. Her canlının yaşam hakkına sahip olduğunun bilincinde olarak sokak köpeklerimize gerekli işlemleri yaptıktan sonra en son sağlık kontrollerinden geçirilerek doğal ortamlarına bırakıyoruz. Bu tür çalışmalarla inşallah en kısa zamanda sokak köpeklerinin sayısını kontrol altına alacağız”

denildi.

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.