Reklamı Geç
HABER DETAY
ORYANTİRİNG HEYECANINA 250 SPORCU KATILDI
EĞİRDİR YEŞİLADA’DA ORYANTİRİNG HEYECANINA 250 SPORCU KATILDI.
27 Eylül 2021 - Pazartesi 20:36
EĞİRDİR

EĞİRDİR YEŞİLADA’DA  ORYANTİRİNG 
HEYECANINA 250 SPORCU KATILDI.


Bu yıl Eğirdir’de 2. cisi düzenlenen ve  250 sporcunun katıldığı Oryantiring yarışları heyecanlı geçti. Büyük heyecanın yaşandığı yarışmalarda 7’den 70’e katılımcılardan dereceye girenler sevindi giremeyenler üzüldü.


Oryantiring Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Hümeyra Akkoç yaptığı açıklamada;  ‘Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz bir faaliyet bu. Katılım oldukça güzel yaklaşık 200 kayıtlı sporcumuz var. Onun dışında dar bir süreçte anons etme şansımız oldu, duyurma sürecimiz çok geniş bir süreç olmadığı için bu kadar kişiye ulaştık, gelip parkura çıkmak isteyen kişilerde oluyor. Onları da yeni başlayan kategorisinde onları da sıralamaya dahil etmeden çıkaracağız. Böylelikle 250 sporcu parkura çıkmış olacak. Havada gayet güzel güzel bir faaliyet olacak inşallah. Oryantiring sporu belli bir oryantiring kuralları çerçevesinde oluşturulmuş belli bir oryantiring haritası oluşturuyoruz biz bu spor öncesinde. Harita üzerinde belli noktalar işaretleyip belirli sıralarla sporcunun o noktalara uğramalarını baz alan bir branş, sporcuların o noktalara uğradıklarını biz şöyle anlayabiliyoruz zımba sistemi kullanıyoruz bu yarışmamızda. Zımba sisteminde de her hedefte farklı zımbalar var o hedef numarasının zımbasını hedefte o haritaya işleyen sporcunun bitirdiği zaman haritasını teslim alaraktan sonucunu kontrol etmiş oluyoruz. Ben Eğirdir’de gerçekleyen bu programın hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen başta Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Gençlik Spor Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz  olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ise; ‘Bugün Eğirdir’de güzel günlerden birini yaşıyoruz. 200’ün üstünde sporcumuz, çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz ilçemizde ikincisi düzenlenen bir oryantiring yarışması bu. İlçemiz gerek Türkiye’nin gerek Dünya’nın gözde ilçelerinden birisi. Eğirdir Belediye Başkanımızın hizmetleriyle sosyal, kültürel, sporsal ve eğitime destekleriyle güzel günler yaşayacağız, yaşıyoruz. Bu sene düzenlenen, gerek triatlon, yelken, kik boks, taekwondo ve şu anda da ilçemizdeki sosyal aktivite olan oryantiring yarışması yapılmaktadır. Ben bir eğitimci olarak eğitime değinmeden geçmeyeceğim. Pandemiyi inşallah beraberce yeneceğiz. İlçe Kaymakamımız ve Belediye başkanımızla beraber bu sene bütçe defteri projemize devam ediyoruz, öğretmenimle okuyorum projemizi başlattık ikincisini ve Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleme kurslarıyla üzerine takviye kurslar kuruyoruz. Ayrıca ilçemizde öğrencilerden oluşan bir derneğimiz kuruldu. Türkiye’de 15. Çocuk Derneği, bu derneğimizin sayesinde bütün öğrenci faaliyetlerimizi sosyal kültürel faaliyetlerimizi birlikte yapacağız. İlçemize sahip çıkmamız lazım, güzel bir ilçe bütün camia olarak Eğirdir halkı olarak bu güzel ilçeyi korumak, geliştirmek hepimizin vazifesidir. Bizlerde buranın ekmeğini yiyoruz, en iyi hizmet etmeye hazırız, inşallah güzel günler beraber göreceğiz.’ İfadelerini kullandı.


Yarışma sonucunda dereceye giren sporcuların ödüllerini Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ve protokol takdim etti. Başkan Veli GÖK; ‘Spora ve sporcuya desteğimiz her zaman sürecektir. Eğirdir’imizde yine Oryantiring sporcularını ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz, başta Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze,  Oryantiring Federasyonumuza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ dedi.
Programda Eğirdir Belediyesi’nin elma, kumanya ve ikramları sporcuları dağıtıldı. 
 

 

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.