Reklamı Geç
HABER DETAY
Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Yalvaç’da da törenle kutlandı.
29 Ekim 2021 - Cuma 17:18
YALVAÇ

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Yalvaç’da da törenle kutlandı. 

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümü ilçemizde çoşku ve sevinçle kutlandı. Kutlama töreni 28 Ekim 2019 Perşembe günü saat 13:00'da Atatürk Anıtına  çelenk konulması ile başlayan proğram
29 Ekim 2019 günü saat 09:45'da Kutlama programı kapsamında Kaymakam Haluk ŞİMŞEK, bayram tebriklerini makamında kabul etti ve akabinde törene geçildi.

Cumhuriyet Bayramı törenine Gazilerimiz, Şehit yakınları, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ve görevlileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri öğrenciler öğretmenler  ve  vatandaşlarımız katıldı.

 Kaymakam Haluk ŞİMŞEK ve Belediye Başkanı H. Hilmi TÜTÜNCÜ vatandaşların ve bayrama katılanların bayramını kutladı.

Ardından Cumhuriyet Bayramı törenine katılan Gazilerimiz, Şehit yakınları, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ve görevlileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri öğrenciler öğretmenler ve halkımızın iştiraki ile Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek yaptı. Kaymakam Şimşek konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı sonunda ilan edilen Cumhuriyet ile Türk Milletinin egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Kaymakam Şimşek, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken kahraman gazilerimizi minnetle andığını ifade etti.

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Eren ŞAFAK "29 EKİM" adlı şiiri okudu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkılarıyla Beden Eğitimi öğretmeni R. Birtek ERDOĞAN önderliğinde hazırlanan jimnastik gösterisi ile devam etti.

Mehmet Akif  Ersoy Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Ali Yaşar BAŞAR "AKDENİZE DOĞRU" adlı şiir sunumundan sonra Müzik öğretmeni Alev TEKDOĞAN yönetiminde hazırlanan okul korosu hazırlamış olduğu gösterilerle coşkuyla kutlanan şarkılar ve marşların sunuldu. Yalvaç Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün yarışmalarda ödül alan öğrencilere ödülleri verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayram geçit töreni ile sona eren proğram, Cumhuriyet Konseri ile kutlamalara devam edildi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müzik öğretmeni Serhat Özgür ÖCAL'ın şefliğinde hazırlanan  Cumhuriyet Konseri büyük beğeni topladı. 

Cumhuriyet Konserinin  düzenlenmesinde emeği geçen müzisyenler Aykut ALTUNEL, Emrah ÖZDAMAR, Gökhan TÜRKCEPHE, Halil UYSAL ve Mesut GÖL'e plaketler verilerek  Yalvaç Anlatan Meydanı'ndaki
proğram sona erdi.

29 Ekim 2021 Cuma günü  Saat 20:00'de  Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirilecek.  Yürüyüş Kaymakamlık binası önünden başlayıp şehir turu atılarak Kaymakamlık binası önünde sona erecektir. 

 

 

 

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0