Reklamı Geç
HABER DETAY
YALTSO'DAN KUYUMCULUK YETKİ BELGESİ HATIRLATMASI
Kuyum Ticareti Yetki Belgesi Almak İçin Son Tarih 31 Aralık 2021
17 Kasım 2021 - Çarşamba 22:02
YALVAÇ

YALTSO'DAN KUYUMCULUK YETKİ BELGESİ HATIRLATMASI

 

Kuyum Ticareti Yetki Belgesi Almak İçin Son Tarih 31 Aralık 2021

 

     Kuyumculukta yeni dönem başladı. Artık sadece yetki belgesi olan işletmeler kuyum ticareti yapabilecek. Yetki belgesi için "ustalık" şartı aranacak. İşletmelerin belgelerini 31 Aralık'a kadar alması gerekiyor.

     Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, Hizmet kalitesi artması, Dolandırıcılık ve kalpazanlığın önüne geçilmesi, Sistemle kuyum ticaretinin güvenli bir ortamda yapılması, meslekte nitelikli insan kaynağının artırılması hedeflenen  sistemde 
Bu yetki belgesine sahip olabilmesi için tam teşekküllü bir tüccar olunması gerekiyor. Çelik kasadan, vitrinden tutun, alarm ve sigortalar gibi birçok şart aranacak. En önemli şartlardan bir tanesi de bu işi yapan esnafın mutlaka bir ustalık belgesi olması gerekiyor.

 

  -Yetki belgesi için ustalık belgesi sahibi olma şartı aranacak. Bu şart, kuyumcu ya da kuyum işletmesinde tam zamanlı çalışan en az bir personel tarafından yerine getirilebilecek.

  -Yönetmelik sonrası kuyum niteliği taşımayan demo/imitasyon ürünler kuyum işletmelerinde bulundurulamayacak ve bu ürünlerin satışı yapılamayacak. Opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan tespih gibi süs eşyasının perakende satış, bakım ve onarımı ile perakende saat satış, bakım ve onarımı yapılabilecek.

  -Yönetmeliğe aykırılık halinde yetki belgesi iptal edilecek.

 

Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası (YALTSO) Kuyum Ticareti Yetki Belgesi Almak İçin Son Tarih 31 Aralık 2021  olduğunu  ve başvuru için gerekli olan;
 • Meslek Odası Kayıt Belgesi (son üç ay içerisinde alınmış) 
 • Vergi Borcu Yoktur Yazısı (diğer seçeneğinin seçilmesi, açıklama bölümünde kuyum ticareti yetki belgesi için olduğu belirtilmelidir.) 
 • Ustalık Belgesi veya kuyumcu mesleki yeterlilik belgesi 
 • Çalışana ait SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

 Yetki belgesi başvuru evraklarını, Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (https://ktbs.ticaret.gov.tr ) üzerinden  eksiksiz sisteme yüklenmesi gerektiğini belirtti.

Başvuru Dokümanı İçin Tıklayınız..

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0