Reklamı Geç
HABER DETAY
BAŞSAĞLIĞI MESAJI
BİLGE’Yİ KAYBETTİK… / Nafiz AKGÜN
30 Kasım 2021 - Salı 14:00
İLANLAR

 

 

BİLGE’Yİ KAYBETTİK…   /  Nafiz AKGÜN

     Yusuf Bilge Büyükboyacı’yı kaybettiğimizi öğrendim. Onun kaybı sadece bir arkadaşımızın kaybı değildir. Onun vefatı, kültür ve edebiyat dünyamızdan ışıklı bir yıldızın daha kayıp gitmesi demektir. 
     Acısı büyük, ama ölümün mukadder oluşunu kabullenmekten başka tesellimiz yok. Onu hep hayırla anacak ve ardından hak ettiği güzellikleri söyleyeceğiz. 
     Yusuf Bilge Büyükboyacı kelimenin tam anlamıyla beyefendi bir insan, etrafındakilere sevgisini esirgemeyen bir ağabeyimizdi. Delikanlılık çağımızda bize rol model olmuş, öğrettikleriyle düşünce dünyamızı şekillendirmiş bir kardeşimiz, bir büyüğümüzdü. 
Okuyan, araştıran ve tefekkür eden bir insandı Yusuf ağabey. Kalemi güçlüydü; fikirlerinin ete kemiğe büründüğü yazılarını hayranlıkla okurduk. 
     Adıyla müsemma idi. Yusuf güzelliğinde bir nezakete, bilge derecesinde bir bilgi birikimine sahipti. Türk kültürüne ve Türkçeye âşık bir bilge adamdı gerçekten. Türkçeye ve dilimizin zengin kelime hazinesine hakimiyetinin en iyi delilleri diyebileceğimiz usta işi şiirlerini unutmak mümkün değil. Onun en büyük hatırası bence şiirleri. Kelime ve deyimlerimizin olanca güzellikleriyle arzı endam ettiği Yusuf Bilge şiirlerini ondan kalan nişaneler olarak çokça okumalıyız. 
     Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

 

 

NAFİZ AKGÜN Biyografi

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Gül Büyükboyacı Sakallı - 02 Aralık 2021  
Ruhu şad Mekanı cennet olsun Can Abimin çok güzel Allah Razı Olsun hepinizden Selamette kalın Allah’a emanet olun