Reklamı Geç
HABER DETAY
AKGÜL'den Derneklere Uyarı
AKGÜL'den Derneklere Uyarı
07 Aralık 2021 - Salı 17:59
İLANLAR

 

 


AKGÜL'den Derneklere Uyarı

 


      İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Haşim Mahmut AKGÜL, İlan yayınlayarak Kamu Yararına Çalışan ve Bilanço Esasına Göre defter tutan dernekleri Uyardı.

 

      İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Haşim M. Akgül’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 

     "İlimizde kurulu ve faaliyette bulunan Kamu Yararına calışan ve Bilanço Esaslna Göre  defter tutan derneklerin dikkatine;

      Dernekler Kanunu’nun 11. maddesinin son fıkrası: “…Dernekler tarafından tutulacak defter ve kayıtlar ile ilgili usul ve esaslar yönetmelikte düzenlenir. Bu defterlerin dernekler biriminden ya da noterden onaylı olması zorunludur.” hükmünü,

      Dernekler Yönetmeliği’nin Değişik 36. maddesi “…Yönetmelikte yazılı defterleri kullanacak dernekler, …bunları kullanmaya başlamadan önce il müdürlüğüne veya notere tasdik ettirirler. Bu defterlerin kullanılmasına sayfaları bitene kadar devam edilir ve defterlerin ara tasdiki yapılmaz. Ancak, Yevmiye Defteri kullanılacağı yıldan önce gelen son ayda, her yıl yeniden tasdik ettirilir…” hükmünü amirdir.

      Bu sebeple,  herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için,  bilanço esasına göre tutulacak defterlerden sadece Yevmiye Defter’in 31.12.2021 Cuma günü mesai bitimine kadar Isparta İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden ya da noterden tasdik ettirilmesi  gerekmektedir.

     İlanen duyurulur."

                                                                                                 Haşim Mahmut AKGÜL

                                                                                          İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.