Reklamı Geç
HABER DETAY
MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRI YALVAÇ’TA
Çocuklar, 'Mobil Trafik Eğitim Tırı'nda kuralları öğrendi
21 Nisan 2022 - Perşembe 23:43
EĞİTİM

MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRI YALVAÇ’TA

Çocuklar, 'Mobil Trafik Eğitim Tırı'nda kuralları öğrendi


- Çocuklar, 'Mobil Trafik Eğitim Tırı'nda kuralları öğrendi Yalvaç'ta öğrenciler İçişleri Bakanlığı Mobil Trafik Eğitim Tırı'nda trafik kurallarını öğrendi, trafik eğitim parkurunda da öğrendiklerini uyguladılar.


Yalvaç'ta öğrenciler İçişleri Bakanlığı Mobil Trafik Eğitim Tırı'nda trafik kurallarını öğrendi, trafik eğitim parkurunda da öğrendiklerini uyguladılar.

Trafik kültür ve bilincinin arttırılması, trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazandırılarak, trafik içinde en savunmasız grup olan çocuklara temel trafik kuralları öğretilmesi amacı ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Mobil Trafik Eğitim Tırı faaliyete geçirilerek ülke genelinde öğrencilere yönelik uygulamalı trafik eğitimleri düzenlenmeye başladı. 


Bu kapsamda yapılan planlama doğrultusunda Yalvaç Anlatan Meydanı'nda  İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik program çerçevesinde öğrencilere tır içinde teorik, açık alanda ise uygulamalı eğitim verildi.

Aldıkları eğitimin ardından trafik eğitim parkında akülü araç kullanan öğrenciler, "İlk önce tırda trafik ve kurallarını öğrendik. Burada bize emniyet kemerinin önemini, kırmızı ışık ihlalini, araç kullanırken cep telefonu kullanılmamasının önemi gibi konuları öğrendik. Akülü araba kullanmak da çok zevkliydi" dediler.

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.