Reklamı Geç
HABER DETAY
Hayvan Pazarlarında Kurban Bayramı Denetimleri Devam Ediyor
Hayvan Pazarlarında Kurban Bayramı Denetimleri Devam Ediyor
28 Haziran 2022 - Salı 00:19
DİĞER

Hayvan Pazarlarında Kurban Bayramı Denetimleri Devam Ediyor.

 

      Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Isparta Merkez ve İlçelerde bulunan hayvan pazarlarında ve kurban kesim yerlerinde denetimler arttırıldı.

       Isparta Merkez  canlı  hayvan  pazarı  İl  Tarım  ve  Orman Müdürlüğü'nün oluşturduğu  komisyon tarafından denetlenerek, pazarda bulunan vatandaşlara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Kurbanınızı Güvenle Alın" konulu bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

       Kulak  küpesi  ve  pasaportu  olmayan  hayvanlar,  hayvan  pazarlarına alınmamaktadır.  Ayrıca  il dışından pazara gelen hayvanlar için mutlaka veteriner sağlık raporu bulunması gerekmektedir.

       Üreticilerin  mağdur  olmamaları  adına  İl  /  İlçe  Tarım  ve  Orman Müdürlüklerinden  gerekli izinlerini  mutlaka  almaları  ve  pasaportları  ile birlikte  diğer  belgelerini  yanlarında  bulundurmaları gerekmektedir.

        Kurban Bayramı dolayısıyla canlı hayvan nakli yapan araçlarda da yol denetimleri yapılarak; canlı hayvan taşıma  belgesi  olmayan,  küpesiz  ve  pasaportsuz,  hayvan taşıyan  hayvan  sahiplerine idari  para cezası uygulanmaktadır.

      Kurban alacak vatandaşlar kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve yaşını mobil marketlerden cep telefonuna indirilebilen "TÜRKVET" mobil uygulaması ile küpe numarası girerek sorgulayıp hayvan bilgilerine kolaylıkla ulaşabilecektir

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.