Reklamı Geç
HABER DETAY
19.Psidia Antiokhiea Kültür Turizm ve Sanat Festivali Programı
19.Psidia Antiokhiea Kültür Turizm ve Sanat Festivali Programı
02 Temmuz 2022 - Cumartesi 12:55
YALVAÇ

 

19.Psidia Antiokhiea Kültür Turizm ve Sanat Festivali Programı

      Geleneksel Psidia Antiokheia Kültür, Sanat ve Turizm Festivali bu yıl 18-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yalvaç Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda dopdolu bir festival programıyla huzurunuzdayız. Festivalimizin adına yakışır bir şekilde Kültür, Sanat ve Turizm alanlarında düzenleyecek olduğumuz etkinliklerle ilçemizi hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtmayı amaçlıyoruz.


- Her yıl olduğu gibi bu yıl da festival program listemizin en başına çocuklarımızı aldık. Çocuklarımız kurulacak olan şişme oyun gruplarında doyasıya eğlenecekleri gibi 3 gün boyunca devam edecek olan çocuk yarışmalarıyla hem eğlenip hem de öğrenecekler.

- Yine bu yıl Uluslararası keçe ve resim çalıştayımızın 4. sünü düzenleyeceğiz. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan keçe ve resim sanatçıları sanatlarını Yalvaç’a uyarlayarak eserlerini üretecekler.


- Yalvaç’ımızın önemli merkezlerinden Ören yerimiz Psidia Antiokheia Antik Kentinin tanıtılması ve Yalvaç tarihinin tanıtımını amaçlayan geleneksel Yalvaç evleri ile ilgili ücretsiz geziler ve konferanslar düzenlenecek.


- Festivalimizin en önemli etkinliklerinden bir olan Sünnet Şölenimiz bu yıl da çok yoğun bir katılımla gerçekleşecek. Yüzden fazla çocuğumuzun ücretsiz olarak sünnetleri yapılacak, mevlidleri ve sünnet eğlenceleri gerçekleştirilecek.


- Yalvaç, kendine özgü yemekleri ile zengin yemek kültürüne sahip ender ilçelerdendir. Bu yılda Yöresel Yalvaç Yemekleri Yarışması Keşkek, Su böreği ve Kesmik Baklavası olmak üzere üç kategoride gerçekleşecek.


- Festivalimizin açılış programında ise Yalvaç Belediyesi Karate Okulu Karate Gösterileri, Halk Oyunları, Kuş gösterileri düzenlenecek.


- Bu yıl ilkini gerçekleştirecek olduğumuz bisiklet şenliği ve Okçuluk gösterileri ise festivalimize ayrı bir renk katacak.


- Ve son olarak Turgay Başyayla, Deniz Seki ve Kıraç’ın katılımlarıyla konserler düzenlenecek.

 

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.