Reklamı Geç
HABER DETAY
Isparta Belediyesi'nden Çandır'a Yardım
Isparta Belediyesi yangın bölgesine bir tır su ve temel ihtiyaç malzemesi gönderdi
02 Ağustos 2021 - Pazartesi 22:47
ISPARTA

Isparta Belediyesi yangın bölgesine bir tır 
su ve temel ihtiyaç malzemesi gönderdi

 

Isparta Belediyesi Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü sınırlarında yer alan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yakınlarında çıkan orman yangınına müdahale için itfaiye, arasöz, iş makinelerini sevk etti. Bölgeye ayrıca değişik birimlerde görev yapan 100’ün üzerinde personelde yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere Sütçüler İlçesine gitti. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla bölgeye, belediye koordinasyonunda bir tır dolusu su, ayran, temel gıda gönderildi. Isparta Belediyesi koordinasyonunda vatandaşların da destek verdiği yardımlar soğuk zincir tır ile bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı. 
Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü sınırlarında yer alan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yakınlarında saat 11.30 sularında orman yangını çıktı. Yangın ihbarının alınmasıyla birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de bölgeye gitti. Bölgedeki yangına Isparta Belediyesi itfaiye ekipleri de katılırken, ayrıca yangın bölgesine çok sayıda arasöz, iş makineleri de sevk edildi. Yine bölgeye Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı bir ekip de gönderildi. Ekipler bölgedeki yangından etkilenen hayvanlara ilk müdahale ve tedavilerini gerçekleştirecek. 
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla belediyede bir kriz masası oluşturuldu. Isparta Belediyesi ve vatandaşlar tarafından temin edilen binlerce şişe içme suyu soğuk zincir özellikli bir tır ile bölgeye sevk edildi. İçme suyunun yanı sıra bölgeye ayran, gıda, yangın da kullanılmak üzere kürek, tırmık, eldiven gibi malzemelerde gönderildi. Bölgeye yardımlar devam ediyor. 

 

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.