Reklamı Geç
HABER DETAY
Şair, yazar ve fikir adamı Yusuf Bilge Büyükboyacı vefat etti
İlçemizin Türk edebiyatının usta kalemi Yusuf Bilge Büyükboyacı’yı kaybettik.
28 Kasım 2021 - Pazar 20:08
İLANLAR

 

      Şair, yazar ve fikir adamı Yusuf Bilge Büyükboyacı vefat etti

 

      İlçemizin Türk edebiyatının usta kalemi Yusuf Bilge Büyükboyacı’yı kaybettik.

 

      İlçemizin Türk edebiyatının usta kalemi Yusuf Bilge Büyükboyacı hayatını kaybetti.69 yaşında aramızdan ayrılan Yusuf Bilge Büyükboyacı Türk edebiyatının öncü yazarlarındandı.
 27 Kasım 2021  saat 18.00 de rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride.

 

     69 yaşında hayata veda eden Edebiyatcı Yusuf Bilge Büyükboyacı cenazi 28.11.2021 pazar günü Ümraniye/Çakmak-Armağanevler Hz Ali Camiinden kaldırıldı.Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine,sevenlerine başsağlığı dileriz. mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin.


     1 Ağustos 1952 tarihinde Isparta Yalvaç’ta doğdu. Babası M. Ali Bey Leblebiciler Mahallesi Boyacılar sülalesinden, annesi Dürdane Hanım Kaş Mahallesi Hacıbeyler’dendir. İlkokulu Gelendost ilçesinde, ortaokul ve liseyi Yalvaç’ta okudu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan 1975 yılında mezun oldu. Başbakanlık Personel Dairesi’nde kontrolör olarak çalıştı. Toprak Tarım Reformu Müsteşarlığı Urfa ve Konya birimlerinde Araştırma-Eğitim Uzmanlığı yaptı. Beş yıllık devlet hizmetinde bulunduktan sonra istifa ederek serbest ticarete atıldı. Orman ürünleri, tekstil ve oto lpg dönüşümü üzerine girişimleri oldu. Bu arada İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme üzerine Yüksek Lisans eğitimi aldı. 'Balkanlardan Türk Göçleri ve Göç Sosyolojisi' konulu tezini hazırladı. 2006 yılında emekliye ayrılarak kendisini tamamen edebî çalışmalara verdi. 1983’ten bu yana İstanbul’da ikamet ediyor. Evli ve dört çocuk babasıdır. Aydınlar Ocağı, Türk Ocağı, ESKADER, TYB ve İLESAM üyeliklerinin yanı sıra Turan Kültür Vakfı’nın da kurucu üyesidir.


Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.