Reklamı Geç
HABER DETAY
Şarkikaraağaç ilçesinde Silajlık Mısır Tohumu Dağıtıldı.
Şarkikaraağaç ilçesinde Silajlık Mısır Tohumu Dağıtıldı.
22 Nisan 2022 - Cuma 21:35
ISPARTA

 

Şarkikaraağaç ilçesinde Silajlık Mısır Tohumu Dağıtıldı.

Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar Beldesindeki çiftçilerimize Bin torba silajlık mısır tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Tohum dağıtım törenine Vali Ömer Seymenoğlu, TBBM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje kapsamında yüzde 75’i hibe olmak üzere 567 çiftçiye 5.000 dekar alanda ekilmek üzere 1.000 torba (50 Milyon adet) silajlık mısır tohumu dağıtımı yapıldı. Proje bütçesinin 50’si Isparta İl Özel İdaresi,  25’i Şarkikaraağaç Süt Birliği ve 25’i ise çiftçiler tarafından karşılanacak.

“Bu yılı tarıma destek yılı ilan ettik.”

Dağıtım töreninde konuşan Vali Seymenoğlu “İl Özel İdaresi olarak tarıma nasıl bir desteğimiz olabilir düşüncesiyle böyle bir projeyi başlattık. Aynı zamanda İl Özel İdaresi’nin yanına İl Tarım Müdürlüğümüzün de proje çalışmalarını ekleyerek bu yıl inşallah tarıma dolayısıyla hayvancılığa da bir katkı sunmayı planladık. Şu anda da bunun ilk adımını atmış oluyoruz. İl Özel İdaresi olarak bütün meclis üyeleri arkadaşlarımızla beraber bu yılı tarıma destek yılı ilan ettik.

“Tarım yapılan arazilerdeki yollarımıza bir katkı sunmayı planlıyoruz.”

Bu yıl 2 proje ile sizlerin huzurunuza geliyoruz. Biri kaliteli tohumluklarla sizlere az da olsa bir girdi katkısı vermek, ikincisi de İl Özel İdaresi’nin ekipmanları ile tarım yapılan arazilerdeki yollarımıza bir katkı sunmayı planlıyoruz. 12 ilçemizde bu çalışmalarımız devam edecek. Yöresine göre, iklimine göre bazı yerde silajlık mısır tohumu desteği vereceğiz, bazı yerlerde çilek fidan tohumu veya tıbbi aromatik fidan desteği vermiş olacağız.

“Çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Kısaca ben şunun altını çizmek istiyorum: Isparta tarım şehri, tarıma bağlı olarak devamında hayvancılığın da ön plana çıkarabileceğimiz bir şehir. Geçmişten bugüne nasıl destek sunuluyorsa bundan sonra da kamu eliyle çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

TBBM Başkan Vekili Bilgiç ise il merkezi ve ilçelerde yem bitkilerinin geliştirilmesinin hayvancılık açısından büyük önem taşıdığını belirterek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Seymenoğlu ve TBBM Başkan Vekili Bilgiç çiftçilere tohumlarını teslim etti.

Tören sonunda alanda bulunan kadın kooperatifinin stantlarını gezildi.

Buradan bir çiftçimizin tarlasına geçen Vali Seymenoğlu ve TBBM Başkan Vekili Bilgiç traktöre binerek dağıtılan mısır tohumlarını tarlaya ektiler ve tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundular.

Beldede son olarak Çarıksaraylar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun  (TKDK) yüzde 65 hibe desteğiyle sahip olduğu  silaj makinesini incelendi.

“Bütün bu desteklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Burada bir açıklama yapan TBBM Başkan Vekili Bilgiç “Desteklerimiz sadece Tarım İl Müdürlüğü üzerinden değil. Şimdi işte bir silaj makinesinin yanındayız, o da Çarıksaraylar Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin yapmış olduğu bir proje kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz üzerinden sağlanan yüzde 65’lik hibe desteğiyle alındı. Bu da bugünkü değeriyle yaklaşık 3 Milyon TL’lik bir proje. Bu bağlamda sadece Şarkikaraağaç özelinde baktığınızda toplamda 42 projede 33 milyon liralık yatırımın yapıldığını ve bunun 17,5 milyon lirasının da kurumlarımız tarafından Şarkikaraağaçlı hemşehrilerimize, köylümüze, çiftçimize hibe olarak dağıtıldığını görüyoruz.Bütün bu desteklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.