Reklamı Geç
HABER DETAY
Kadın Kooperatifi Üyeleriyle Teknik Gezi Düzenlendi
Kadın Kooperatifi Üyeleriyle Teknik Gezi Düzenlendi
28 Mayıs 2022 - Cumartesi 09:53
ISPARTA

      Kadın Kooperatifi Üyeleriyle Teknik Gezi Düzenlendi


      Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı arasında İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. 

      Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize  edilen,  İlimiz  Gönen  İlçesi  Gülgönen  Kadınları  Tarımsal Kalkınma  Kooperatifi  ortaklarına yönelik Denizli, Aydın ve İzmir illerindeki tarımsal örgütlere teknik gezi düzenlenmiştir. 

      Program  kapsamında  Denizli  Köy  Kooperatifi,  Aydın  Karacasu  Kadıneli  Kooperatifi,  İzmir Seferhisar  Hıdırlık  Tarımsal  Kalkınma  Kooperatifi  ve  Aydın  Germencik  Balatçık  Tarımsal  Kalkınma Kooperatifleri ziyaret edilmiştir.

      Ziyaret  esnasında,  tarımsal  örgütlerin  kurulum  aşaması  sonrası  kat  ettikleri  yol,  e-ticaret,  ürün ambalajlama,  standart  ürün  elde  etme,  pazarlama  ve  külden  geleneksel  yöntemle  sabun  yapımı konularında  bilgi  alışverişinde  bulunulmuştur.  Ayrıca  İzmir  Seferhisar  bölgesinde  çoğunluğu  kadın üreticilerden oluşan Sığacık pazarı gezilip yapılan ürünlerle ilgili gözlemler yapılmıştır. 

      Bundan  sonraki  süreçte de  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı  kadın  ağırlıklı  tarımsal  kalkınma  kooperatiflerine  çeşitli  konularda  eğitim  faaliyetleri  devam edecektir.

Editör:Yalvacfm

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0