Başkan TÜTÜNCÜ’den Hıdırellez Kutlama Mesajı 00
Haber
05 Mayıs 2021 - Çarşamba 21:50
 
Başkan TÜTÜNCÜ’den Hıdırellez Kutlama Mesajı
Başkan TÜTÜNCÜ’den Hıdırellez Kutlama Mesajı
YALVAÇ Haberi
Başkan TÜTÜNCÜ’den Hıdırellez Kutlama Mesajı


     Başkan TÜTÜNCÜ’den Hıdırellez Kutlama Mesajı


       Yalvaç Belediyesi olarak her yıl geleneksel bir şekilde kutladığımız, Türk Kültüründe müstesna bir yeri olan, baharı, yeşili, bolluğu ve bereketi temsil eden Hıdrellez’i, iki yıldır ne yazık ki pandemi dolayısıyla kutlayamıyoruz. Bu yıl içinde bulunduğumuz salgın dönemi sebebiyle bir çok etkinliğimiz gibi Hıdırellez kutlamalarını da askıya aldık. Ancak bizler özel sebepler ile bu günleri şimdilik kutlayamıyor olsakta dünya dönmeye ve yeni baharlar gelmeye devam ediyor. Çeşitli etkinliklerle geleneklerimizi yaşatmak elbette güzel ama aslolan halkımızın kültürel kodlarında bunu zaten hep yaşatıyor olmasıdır. Zira Hıdırellez demek, Türk Halkının irfanında bir uyanış, bir diriliş olması hasebiyle bir nevi umut demektir. Umudu yitirmemek, ondan ayrı olmamak demektir.
 Hıdırellezin eski ve güzel geleneklerinden biri olan, eskilerin Hıdırellez gecelerinde Hızır Aleyhisselam gelip ziyaret edecek diye, gönüllerinde yatanları evlerinin bahçelerine taşlarla resmetmeleri, umudun her daim diri tututulması gerektiğini anlatır bize. Bir hurafe gibi düşünülebilir belki ama yüzyıllardır bu hurafe vasıtasıyla diri tutar umutlarını bu toprakların insanları. Dağa taşa söyleyemediklerini, dileklerini ve umutlarını çizerler o karanlık gecede. Azulanan, murad edilen şeyin hasıl olması için elbette. Ve Anadolu, o her zerresi ilmik ilmik işlenmiş muhteşem kültürüyle bir ders daha verir bizlere. Bahar, zamanı geldiğinde dünyaya zaten gelir. Önemli olan baharın dünyaya değil gönüllere gelmesidir.
      Hızır Aleyhisselam tüm bahçeleri dolaşsa ne fayda, gönüllerimize uğramadıktan sonra. Bu yüzden evlerimizin değil, gönüllerimizin kapısını aralı bırakmalı belki de. Gelipte orayı ziyaret etsin diye Hızır Aleyhisselam. Hıdırellez geleneğiyle hafızamı ve hatıralarımı yokladığımda aklıma gelen bu düşüncelerle sözlerime son verirken,
geleneğimizde Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğu gün olarak kabul edilen Hıdırellezin ve mübarek Ramazan Ayının yüzü suyu hürmetine sözlerimi şu dua cümleleriyle sonlandırmak istiyorum. 
       Cenab-ı Allah, ülkemizin her yerinde canı ve kanı pahasına mücadele veren tüm güvenlik güçlerini korusun. Devletimize zeval, milletimize acı ve hüzün vermesin. Haneniz Cenab-ı Allah’ın rahmet ve bereketiyle dolsun. Hızır aleyhisselam mihmandarınız, Peygamber efendimiz yoldaşınız, Cenabı-ı Allah yar ve yardımcınız Olsun. Hıdırelleziniz kutlu olsun. 
Av. Halil Hilmi TÜTÜNCÜ
Yalvaç Belediye Başkanı

Kaynak: Editör:
Yorumlar
0
Haber Yazılımı