BAŞKAN VELİ GÖK’ÜN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI 00
Haber
09 Ocak 2023 - Pazartesi 22:44
 
BAŞKAN VELİ GÖK’ÜN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
BAŞKAN VELİ GÖK’ÜN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
EĞİRDİR Haberi
BAŞKAN VELİ GÖK’ÜN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

     BAŞKAN VELİ GÖK’ÜN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

 

     Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

     Başkan GÖK, mesajında şu ifadelere yer verdi;

     Değerli Basın Mensupları, Görsel, işitsel ve yazılı basın; halkın bilgilendirilmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi, toplumsal farkındalığın artması sürecinde önemli bir rol üstlenmiştir, üstlenmeye de devam edecektir. Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Demokrasinin güçlenmesinin yolu, basının özgürce çalışmasını sağlamaktan geçmektedir.

     Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Milli mücadele yıllarında Türk basını, milli birliğin ve beraberliğin sağlanmasında, düşman işgaline karşı ülkenin sesi olmuştur. Haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basınımızın, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunmaktadır.

     Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan, yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcilerinin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; görevleri başında yaşamlarını yitiren, basın emekçilerini de saygı ve minnetle anıyorum.’ dedi.

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı 0