CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI 00
Haber
01 Kasım 2022 - Salı 00:07
 
CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI
Yalvaç'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
YALVAÇ Haberi
CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI


CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Yalvaç'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

 

Cumhuriyetimiz 99 yaşında... Tüm yurtta olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

 

CUMHURİYETİMİZİN 99. YILI İÇİN ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNULDU

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü için 28 EKİM 2022 Cuma günü saat 14.00’te Yalvaç Anlatan Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı H.Hilmi Tütüncü, kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlarımızın da katıldı. 

Törende sırasıyla Yalvaç Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Ardından başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimiz adına bir dakikalık saygı duşunda bulunuldu. Tören İstiklal Marşımızın okunması ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle son buldu.

 


YALVAÇ'TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI


Cumhuriyetimizin 99. yıldönümü kutlamaları 29 EKİM Cumartesi günü de saat 09.45 -10.00 saatleri arasında Kaymakam Haluk Şimşek Kaymakamlık makamında bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ardından 29 Ekim kutlamaları kapsamında Yalvaç Anlatan Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı H.Hilmi Tütüncü,, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören,Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı H.Hilmi Tütüncü'nün vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakamı Haluk Şimşek tarafından yapıldı.

tören programı, "Türkiyem" adlı şiir, Cumhuriyet Oratoryosu, "29 Ekim" adlı şiirin okunması, Gazipaşa İlkokulu öğrencilerinin  hazırladığı folklor gösterisi,"Vatan Destanı" adlı şiirin okunması, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce hazırlanan Jimnastik gösterisi, İlçemiz Öğretmenleri tarafından oluşturulan müzik grubunun  günün anlamına uygun türküler söylemesi, çeşitli etkinliklerde dereceye giren takım ve öğrencilere ödül verilmesinin ardından, tören geçişini müteakiben Anlatan meydanındaki program sona ermiştir.

Cumhuriyetimizin 99 uncu Kutlama Programı, saat 19:30’ da araç korteji, saat 20:15 da Cumhuriyet Yürüyüşü ve kapalı pazar yerinde halkımızın yoğun katılımı ile icra edilen "Aydilge" halk konseri ile sona ermiştir.

 

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı