Hayvan Sağlığı İçin Zorlu Şartlarda Sahadalar 00
Haber
07 Kasım 2022 - Pazartesi 22:56
 
Hayvan Sağlığı İçin Zorlu Şartlarda Sahadalar
Hayvan Sağlığı İçin Zorlu Şartlarda Sahadalar
TARIM Haberi
Hayvan Sağlığı İçin Zorlu Şartlarda Sahadalar


        Hayvan Sağlığı İçin Zorlu Şartlarda Sahadalar


       Hayvan sağlığı ve refahı için her koşulda görev başında olan Şarkikaraağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı ekipleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları aşılama ve küpeleme çalışmaları için teknelerle Mada Adası'na ulaşmaktadır.


        Beyşehir Gölü'ndeki 32 adanın en büyüğü olan Mada Adası  İlimiz Şarkikaraağaç  İlçesi Gedikli Köyüne bağlıdır. Mada Adası'nda yaklaşık 30 hanede 180 kişi hayatını sürdürmektedir. Adada yaşayan vatandaşlar  geçimlerini  balıkçılık, tarım  ve  hayvancılık ile  sağlamaktadır.  Adada  952  büyükbaş,  1200 küçükbaş hayvan mevcuttur.


       Hayvan sağlığı ve hayvan refahının korunmasının yanı sıra, hastalıkların önlenerek halk sağlığının korunması amacıyla, il genelinde hazırlanan plan, program ve projeleri uygulayarak, hayvan hastalık ve zararlılarına  karşı  koruyucu  hizmetler  yürütülmektedir.  Ayrıca  küpeleme  çalışmaları  ile  yeni  doğan hayvanlar  kayıt  altına  alınarak  kimliklendirilirken,  çiftçilerin  de  devlet  desteklerinden  faydalanması sağlanmaktadır.


       Yılda en az  2  kez  büyükbaş  hayvanlara Şap aşılama çalışması için,  yine en az  2  kez  küçükbaş hayvanlara PPR (Koyun Keçi Vebası) aşılama çalışması amacıyla adaya gidilmektedir. Ayrıca her 3 ayda yeni  doğan  hayvanlara  küpe  takmak  amacıyla  gidilmekte  olup  dişi  hayvanlara  Brusella  aşıları yapılmaktadır.
       Hastalık çıkışlarında ve aşı kampanya dönemlerinde hastalıkla mücadeleyi olumsuz etkilememek için, mesai mefhumu gözetmeksizin; gerekli çalışmaların üreticilere hızlı şekilde aktarılması noktasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yoğun mücadele verilmektedir

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı