Milli Eğitime İşçi Alımı Başladı
Haber
25 Ağustos 2022 - Perşembe 23:21
 
Milli Eğitime İşçi Alımı Başladı
Milli Eğitime İşçi Alımı Başladı
YALVAÇ Haberi
 Milli Eğitime İşçi Alımı  Başladı

İl Müdürlüğümüz ile Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; Toplum Yararına Program kapsamında, 4,5 ay süreli 350 kişilik  çalıştırılmak üzere Covid-19 salgını nedeniyle temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım onarım hizmetleri  konulu program düzenlenecektir.

 

Programa katılmak isteyen kişiler  İl Müdürlüğümüze gelmeden,  başvuru tarihleri arasında  e-Devlet, ALO 170 ve  www.iskur.gov.tr e-şube  üzerinden başvuru yapabileceklerdir.  

 

Program Portal Numarası 

307733

Katılımcı Başvuru Tarihleri

25 – 29 Ağustos 2022

Noter Çekiliş Tarihi- Saati

01 Eylül 2022     09:00-17:00

Noter  Çekiliş Yeri

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü 3. Kat toplantı salonu – İstiklal Mah. Doğan Kımıllı Cad. No:52 - ISPARTA

Başvuru Yapılabilecek Yerler

Isparta Merkez, bağlı köy ve kasabaları (191), Aksu (3), Atabey (4), Eğirdir (30), Gelendost (15), Gönen (12), Keçiborlu (11), Senirkent (6), Sütçüler (11), Şarkikaraağaç (32), Uluborlu (5), Yalvaç (28), Yenişarbademli (2) 

Program Başlama – Bitiş Tarihi

05 Eylül 2022 – 19 Ocak 2023

 

TOPLUM YARARINA PROGRAM KATILIM ŞARTLARI

TYP’ye katılmak için;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Emekli ve malul aylığı almamak,

d) Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç),

e) 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

şartları aranır.

 

  5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin dört numaralı alt bendi kapsamında tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanunun ek 5 inci maddesi kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışan kişiler TYP’den yararlanabilir.

 

            Adres Kayıt Sisteminde aynı adreste ikamet eden kişilerin seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde isimlerinin olması halinde başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılır.

 

AKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını (8.250,53 TL) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

 

Bir katılımcı TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilir.

 

     Kamuoyuna önemle duyurur.

                                

  ISPARTA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Etiketler: , Milli, Eğitime, İşçi, Alımı, , Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı