Sayın Valimizin Berat Kandili Kutlama Mesajları 00
Haber
06 Mart 2023 - Pazartesi 23:25
 
Sayın Valimizin Berat Kandili Kutlama Mesajları
Sayın Valimizin Berat Kandili Kutlama Mesajları
Anma ve Kutlama Mesajları Haberi
Sayın Valimizin Berat Kandili Kutlama Mesajları

 

Sayın Valimizin Berat Kandili Kutlama Mesajları

 

 

Cenab-ı Hakk'ın (cc) rahmetinin yeryüzüne sağanak olup yağdığı, günahlardan ve hatalardan kurtuluşa vesile olan Berat Gecesi’ni idrak etmenin engin mutluluk ve huzurunu yaşamaktayız.

 

Mukaddes geceler iman, ibadet, fikir ve hissiyat bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe altına almamız için şüphesiz büyük bir fırsattır. Ramazan ayının müjdecisi olan, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; Cenab-ı Hakk'ın (cc) rahmet ve mağfiretine nail olabilmek bakımından müminler için muazzam fırsatlar sunmaktadır.

 

Bu gece, Yüce Allah (c.c.)’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği müstesna bir gecedir. Beraat Gecesi’nin ve Şaban Ayı’nın kalplerimize ilham ettiği manevi huzuru yürekten hissederek hakkımızın geçtiğini düşündüğümüz kimselerden helallik almak, fakir ve kimsesizlere el uzatmak ve gariplerin gönüllerini hoş ederek dualarını almak bu gecenin önemine mana katacak faziletli bir davranış olacaktır.

 

Muhterem Isparta Halkımızın, Aziz Milletimizin ve İslam Âlemi'nin Berat Gecesi'ni tebrik ediyor, bu mukaddes gecenin, Milletimizin çektiği sıkıntılardan kurtulmasına vesile olmasını, tüm İslam Dünyasına huzur ve hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Aydın BARUŞ

Isparta Valisi

 

 

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı