VEFA İÇERİR – YUNUS KOŞAR
Haber
28 Mart 2023 - Salı 23:22
 
VEFA İÇERİR – YUNUS KOŞAR
Eğitimci, yazar ve şair Yunus Koşar’ın yeni kitabı DİKKAT VEFA İÇERİR 2023 – Nisan ayında Mühür Kitaplığı tarafından yayımlandı.
EĞİTİM Haberi
VEFA İÇERİR – YUNUS KOŞAR

 

     VEFA İÇERİR – YUNUS KOŞAR

 

     Eğitimci, yazar ve şair Yunus Koşar’ın yeni kitabı DİKKAT VEFA İÇERİR 2023 – Nisan ayında Mühür Kitaplığı tarafından yayımlandı. 
     Daha önce Rânâ ve Papatyam adlı iki şiir kitabı, Gara Bilal, Kardeş Kavgası ve Joseph’in Yakarışı adında üç romanı yayımlanan yazarın yeni eseri yine bir ithaf kitabı… 
Yazarın yaklaşık on üç yıl önce ebediyete uğurladığı kardeşi gibi sevdiği, öğretmen arkadaşı Nedim Çelik'e ithaf ettiği kitapta, birbirinden etkileyici on üç hikâye yer alıyor. Aslında her bir hikâyeyle Nedim'e, dostluğa, samimiyete ve öğretmenlik mesleğine olan tutkusunu okurların beğenisine sunuyor. 
     Herbir öğretmenin, velinin, öğrencinin eğitim adına hisseler çıkaracağı bu eser okuyucuyu tekrar sınıflarına götürecek. Öğretmene, öğrenciye bakışımızı tazeleyecek içten anlatımıyla işte bu öğrenci benim ya da bu veli benim diyebileceği, okuyucuyu sarıp sarmalayacak bir yapıt. 
     Tematik kapak tasarımıyla dikkati çeken DİKKAT VEFA İÇERİR’in arka kapağında, kitapta yer alan hikâyelerden bir bölüme yer verilmiş. 
     Editörlüğünü Mustafa Fırat'ın yaptığı DİKKAT VEFA İÇERİR, elektronik ortam üzerinden satışa sunuldu.
     Hadi hep birlikte Nedim Çelik'i analım.


     Yunus Koşar Kimdir?

     22.06.1975 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İlkokulu Isparta Yalvaç Kuyucak Köyü ilkokulunda, Ortaokulu Yalvaç Merkez Ortaokulunda, liseyi Yalvaç Atatürk Lisesinde okuduktan sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmiştir. 1999 yılında başladığı öğretmenlik hayatına Başakşehir Anadolu Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni olarak devam etmektedir. Öğretmenliğe başladığı günden itibaren değişik yayın kuruluşlarına test sorusu hazırlamıştır. Bu anlamda yayınlanmış bir adet edebiyat soru bankası vardır. Görev yaptığı hemen her okulda çıkardığı okul gazetesi ve edebiyat dergilerini, edebiyata özellikle şiire merakı olan öğrencileri keşfetme aracı olarak görmüş; bu anlamda yeteneği olan öğrencilerin edebiyatla ve şiirle daha çok iç içe olmalarını amaçlamıştır. Lise yıllarında şiire merak salmıştır. RANA ve PAPATYAM adlı iki şiir kitabı, GARA BİLAL, KARDEŞ KAVGASI ve JOSEPH’İN YAKARIŞI adında üç romanı yayımlanmıştır.

 

VEFA İÇERİR – YUNUS KOŞAR

 

VEFA İÇERİR – YUNUS KOŞAR

 

 

 

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Etiketler: VEFA, İÇERİR, –, YUNUS, KOŞAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı