Yalvaç Kaymakamlığı'ndan Açıklama
Haber
17 Şubat 2022 - Perşembe 15:26
 
Yalvaç Kaymakamlığı'ndan Açıklama
CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU’nun grup toplantısında ilçemizde hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesinin Kaymakamlığa çağrıldığı ve aileye Kaymakamlıkta açıklama yaptırıldığı yönündeki konuşması üzerine, Yalvaç Kaymakamlığı'nın kamuoyuna açıklaması
YALVAÇ Haberi
Yalvaç Kaymakamlığı'ndan Açıklama

 CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU’nun  grup toplantısında ilçemizde hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesinin Kaymakamlığa çağrıldığı ve aileye Kaymakamlıkta açıklama yaptırıldığı yönündeki konuşması üzerine, Yalvaç Kaymakamlığı'nın kamuoyuna açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun bugünkü grup toplantısında ilçemizde hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesinin Kaymakamlığa çağrıldığı ve aileye Kaymakamlıkta açıklama yaptırıldığı yönündeki konuşması üzerine, kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

04.02.2022 tarihinde ilçemizde tek başına yaşayan Ramazan NAZLI isimli vatandaşımız evinde ölü olarak bulunmuştur.

Söz konusu bu üzücü olay basında ilimizde yaşanan yoğun kar yağışı dolayısıyla bazı bölgelerde yaşanan elektrik kesintisine bağlanmış ve ısınamadığı için donarak öldüğü şeklinde yer almıştır.

Valiliğimizce kamuoyuna hayatını kaybeden vatandaşımızın evinde elektriğin kesik olmadığı, sobasının kurulu ve yakacağının olduğu şeklinde açıklama yapılmıştır.

İlçemiz CHP İlçe Başkanı Ali ARI tarafından hayatını kaybeden vatandaşımızın elektriğinin kesik olabileceği, bu nedenle ölmüş olabileceğini iddia eden sosyal medya açıklaması yapılmıştır.

Bu gerçek dışı iddia üzerine, tarafımdan hayatını kaybeden vatandaşımızın elektriğinin kesik olmadığı ve olayın gerçekleştiği gün ve sonrasında yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezimizde elektrik kesintisi olmadığı açıklanmıştır. Ayrıca, sosyal medya açıklamaları nedeniyle CHP İlçe Başkanı Ali ARI hakkında Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Yaşanan bu üzücü olay ardından vefat eden Ramazan NAZLI‘nın kardeşlerini arayarak, ilçemizdeki evlerinde taziye ziyaretinde bulunmak istedim. Kardeşleri kendilerinin İstanbul’da oturduklarını, rahmetli abisinin oturduğu evi kapattıklarını ve otelde kaldıklarından dolayı bu ziyaretin Kaymakamlıkta olmasını istediler. Kaymakamlığımıza geldiklerinde, görüşmemiz sırasında basında çıkan bu haberlerden çok rahatsız olduklarını dile getirdiler.  Kendileri de açıklama yapmak istediler ve basın açıklaması yaptılar.

Sayın KILIÇDAROĞLU’nun bugün Meclis Kürsüsünden Valiliğimizce ve Kaymakamlığımızca kamuoyuna yapılan açıklamaları görmezden gelerek Kaymakamlığımızı hedef almıştır. Hayatını kaybeden değerli büyüğümüz üzerinden Kaymakamlığımıza yönelik olarak yapılan bu açıklamayı haksızlık olarak değerlendiriyorum. 

Bu acı olay nedeniyle, Ramazan NAZLI’ ya Allahtan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                                            YALVAÇ KAYMAKAMLIĞI 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yalvaç, Kaymakamlığı'ndan, Açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı