Yalvaç'ta Cezaevleri için "KİTAP BAĞIŞI" kampanyası başlatıldı.
Haber
14 Ocak 2023 - Cumartesi 13:55
 
Yalvaç'ta Cezaevleri için "KİTAP BAĞIŞI" kampanyası başlatıldı.
Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Başlatıldı
EĞİTİM Haberi
 Yalvaç'ta Cezaevleri için

Yalvaç'ta Cezaevleri için "KİTAP BAĞIŞI" kampanyası başlatıldı.

 

Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Başlatıldı

 

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için düzenlenen "Kitap iyileştirir" sloganıyla başlayan kitap bağış kampanyası Yalvaç'ta da gerçekleşti.

 

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Murat Kara'nın açılış konuşmasıyla Yalvaç Anlatan Meydanında 10 OCAK 2023 Saat 14.00'da başlatılan kampanyada ilk kitap bağışını Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Murat Kara,Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Adalet Komisyonu Başkanı Furkan Uysal yaptı.

 

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Murat Kara'nın yaptığı açılış konuşmasında; Ceza İnfaz Kurumlarımızın sadece cezaların infazı amacı dışında da çok önemli görevleri var. Hükümlülerin tekrardan suç işlemelerini engellemek, bunları topluma kazandırmak, kanunlara, nizamlara saygılı bir birey haline getirmek anlamında da cezaevlerimiz çok önemli etkinliklere imza atıyor. Bu kapsamda her cezaevimizde hem nicelik, hem de nitelik olarak çok geniş kütüphaneler var. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğümüzce her yıl bu kütüphanelerin nicelik ve niteliğini artırmak amacıyla bu şekilde kitap bağış kampanyaları düzenliyor. 2023 yılı içerisinde de bugün itibarı ile Tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak  cezaevlerimizin kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla kitap bağış kamanyası düzenlendi  bu 15 Şubat’a kadar devam edecek inşallah güzel bir kampanya dönemi olur  herkesin bu kitap bağış kampanyasına katılımını istirham ediyorum ” dedi.

 

Kitap bağışı kampanyası diğer katılımcıların kitap bağışında bulunmasıyla devam ederken, Yalvaç Anlatan Meydanı ve Belediye sarayı zemin katında kurulan kitap bağışı standının 15 Şubat 2023 saat 17:00'a kadar açık olacağı ve kitap bağışı kampanyasına katılmak isteyenlerin standı ziyaret edebileceği belirtildi.

 


Not: 2 hafta süreyle devam edecek olan kitap bağış kampanyası için destek olmak isteyenler, bulundukları il veya ilçelerdeki adalet sarayları önünde veya şehir merkezlerinde bulunan kitap bağış stantlarına kitaplarını teslim edebilirler.

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Etiketler: , Yalvaç'ta, Cezaevleri, için, "KİTAP, BAĞIŞI", kampanyası, başlatıldı.,
Yorumlar
Haber Yazılımı