Isparta EMİT Fuarında Tanıtıldı 00
Haber
22 Nisan 2023 - Cumartesi 08:01
 
Isparta EMİT Fuarında Tanıtıldı
Isparta’nın tarihi, kültürel ve turizm potansiyelleri ulusal ve uluslararası platformda Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’de tanıtıldı.
ISPARTA Haberi
Isparta EMİT Fuarında Tanıtıldı

 

Isparta’nın tarihi, kültürel ve turizm potansiyelleri ulusal ve uluslararası platformda Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’de tanıtıldı.

 

      Türkiye’nin uluslararası en büyük turizm buluşması 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 12 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Tüyap Beylikdüzü fuar alanında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’un teşrifleriyle açıldı.

      12-15 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda; Isparta Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Isparta Belediyesi, Eğirdir Belediyesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Gülbirlik yer aldı. TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında, Isparta standı, 7. Salon, 7541 Nolu alanda yerini aldı.

 

      Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT’te, Isparta gülü, lavantası, gölleri, antik çağlardan bu yana çok sayıda medeniyete ev sahibi olan bölgenin tarihi, antik kentleri, müze ve ören yerleri, eko, sağlık, inanç ve kültür, kış turizmi, spor, yayla gibi alternatif turizm zenginlikleri tanıtıldı. Ziyaretçilere ilimizi simgeleyen Gül ve lavanta suları ile kolonyalar, krem ve losyon benzeri kozmetik ürünler, gül lokumu, elma cipsi gibi yöresel ürünler ve çekiç darbesiyle kalıptan hatıra para çıkarmaya ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

 

      Fuar süresince çok sayıda üst düzey bürokrat ve yöneticileri ile İstanbul da faaliyet gösteren Isparta ve ilçelerini temsil eden derneklerin yönetim kurulları stantlarımızı ziyaret ederek iyi dileklerde bulundular.

 

     Isparta standımızda kendi alanlarında tanınmış isimlerden oluşan Dijital İçerik Üreticilerini ve Sosyal medya fenomenlerini ağırladı. İlimiz Destinasyonlarını dair güncel gelişmeleri, aktivitelerimizi ve hedeflerimizi Global Influencerlara anlattık.

 

     Dört gün süren fuar sürecinde alanda bulunan tanıtım stantları arasında yapılan değerlendirme neticesinde, “EMITT 2023 Kültür Turları Dalında En İyi Destinasyon Tanıtımı” ödülü İlimize verildi

 

     Fuar süresince turizm sektörü içinde bulunan tur operatörleri, seyahat acenteleri, doğa sporları dernekleri, kayak sporu ile uğraşan işletmeler ile TV, dergi ve gazetelerin turizm-gezi sayfalarının sorumluları ile Isparta’nın potansiyeli, Isparta’nın değerlerinin turlar ile pazarlanması vb. konularda bilgilendirmeler, görüşmeler yapılmıştır.

 

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı 0