İlimizde Hünnap Hasadı Devam Ediyor 00
Haber
20 Ekim 2022 - Perşembe 15:54
 
İlimizde Hünnap Hasadı Devam Ediyor
Lezzet ve şifa kaynağı olarak bilinen, hünnap meyvesinin hasadı başladı.
TARIM Haberi
İlimizde Hünnap Hasadı Devam Ediyor

 

       İlimizde Hünnap Hasadı Devam Ediyor

       Lezzet ve şifa kaynağı olarak bilinen, hünnap meyvesinin hasadı başladı.


        Tüm  dünyada lezzet  ve  şifa  kaynağı  olarak  bilinen,  Gönen'de  de  yetiştiriciliği  yapılan  hünnap meyvesinin hasadı başladı.

        Ülkemizde  hünnap  meyvesi  alternatif  tıp  ve  bitkisel  tedavi uygulamalarında  oldukça  yaygın olarak kullanılmaktadır. C Vitamini açısından da oldukça zengin bir yapıdadır. Bu  faydaları nedeni ile hünnap tercih edilen bir meyve durumundadır. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmesi nedeniyle Çin'de "hayat şurubu" olarak adlandırılmaktadır.

         Hünnap  meyvesinin  hasat  sezonu  eylül  ayı  sonunda  başlayıp,  ekim  ayı  sonuna  kadar  devam etmektedir. Gönen  İlçesinde önemli bir alternatif ürün haline gelen hünnap, yetiştiriciler tarafında kısa sürede  benimsenerek  üretimi  giderek  artıyor.  Ayrıca  Isparta  ikliminin  uygun  olması,  hastalık  ve
zararlısının  az  olması,  3.  yılda  verime  başlaması  ve  6.  yılda  maksimum  verime  ulaşması  küçük  aile işletmeleri için hünnap yetiştiriciliğini avantajlı hale getiriyor. 

         Hünnap  meyvesi  taze  olarak  tüketilmekle  birlikte,  pekmez,  sirke,  ezme  ve  hünnap  kurusu yapılarak katma değeri artırılmaktadır.

        İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yakından takip edilen hünnap meyvesinin üretim alanı ve veriminin artırılması için bilgilendirme ve saha çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı 0