Yalvaç Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Yapıldı
Haber
02 Haziran 2022 - Perşembe 01:23
 
Yalvaç Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Yapıldı
Yalvaç Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Yapıldı
EĞİTİM Haberi
Yalvaç Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Yapıldı

    Yalvaç Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Yapıldı


      Milli Eğitim Bakanlığı'nca Haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak belirlenmiştir. 

      Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması için haziran ayının ilk haftası, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlanıyor. Bu yıl ikincisi 01-07 Haziran tarihlerinde kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın açılışı  1 Haziran Çarşamba günü saat 10.00 da Yalvaç Halk Eğitim Merkez binasında yapıldı.

      Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, aydınlatan, öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren geniş kapsamlı etkinlikler ile Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlanmaktadır.

      Yalvaç Halk Eğitim Merkez binası ile Görgü Bayram Mahallesi, Görgü Orta Mahallesi, Debbağlar Mahallesi, Abacılar Mahallesi, Zafer Mahallesi, Müderris Mahallesi, Eski Mahalle; Özgüney Köyü, Özbayat Köyü, Sücüllü Köyü, Körküler Köyü, Eyuplar Köyü, Bağkonak Köyü, Kuyucak Köyü, Kozluçay Köyü olmak üzere Giyim Üretim Teknolojisi alanında 37 kurs, El Sanatları Alanında 50 kurs açılmış olup kurslar devam etmektedir.  Bu kurslarda üretilen el emeği ürünler  Yalvaç Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisinde vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu. 

      2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Yalvaç Halk Eğitim Merkezinde toplam 190 kurs açılmış, 3200 kursiyer kurslara katılmıştır.

      Sergi 1 Haziran Çarşamba günü İlçe Kaymakamımız Haluk ŞİMŞEK, Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan YILDIZ, Isparta Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan ÇALIK,  İlçe Sağlık Müdürü Levent ORUÇ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet EROL, İlçe Emniyet Müdürü Ali ÖZHER, Sosyal Hizmet Müdürü Ümit BURÇAKBAŞ,İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet ÜNVER,  Tedaş İşletme Şefi Baki ÜLTAY, Anadolu Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Zafer GÜNEŞ, İlçe Spor Müdürü Bülent OKUMUŞ,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Ayşe NAZ ile Selami YALÇIN, Okul ve Kurum Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Öğretmenler, Usta Öğreticiler ve kursiyerlerin  katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 

       Açılış öncesi program kapsamında Halk Eğitimi merkezimizde açılan bağlama ve gitar kurslarına katılan kursiyerler kurs öğretmenleri eşliğinde müzik dinletisi sundu. 


Yıl Sonu Sergisi 3 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar ziyarete açıktır. 

 

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Etiketler: Yalvaç, Halk, Eğitim, Merkezi, Yıl, Sonu, Sergisi, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı